Terug naar overzicht

Waterbouw


Het zoeken naar creatieve oplossingen voor het weerbarstige Noordzeewater zit in ons DNA. De unieke locaties van waterbouwkundige werken, waar weer en wind voor verrassingen zorgen, vragen om robuuste oplossingen. En die hebben wij!

Wij leveren alle standaard sorteringen waterbouwsteen met de gebruikelijke dichtheid van 2.650 kg/m3. Daarnaast leveren we ook breuksteen met een zeer hoge dichtheid. Eklogiet heeft een dichtheid van 3.200 kg/m3 en Rodense zelfs 3.700 kg/m3.

Waarom waterbouwsteen met een hoge dichtheid voordelig kan zijn? U kunt volstaan met een geringere laagdikte en dit bespaart materiaal. In het geval van penetratie van een steen met waterbouwasfalt of colloïdaal beton heeft u minder asfalt of beton nodig. Een hogere dichtheid is dus zowel vanuit financieel oogpunt interessant als vanuit de gedachte van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving).

Producten

Noriet


Download PDF
Noriet

Eklogiet


Download PDF
Eklogiet

Ro Dense


Download PDF
Ro Dense

Kalksteen


Download PDF
Kalksteen
Bekijk alle producten
Project

Vilvoorde

Projectgegevens: Aannemer: Hye BV   Breuksteen geleverd voor een dringende interventie te Zemst aan de natuurlijke bovenloop Bovenzenne. Er had zich een verzakking voorgedaan. De verzakte grond is weggehaald, vervolgens…
Lees meer
Project

Schelde

Projectgegevens: Opdrachtgever: AG Vespa en de Vlaamse Waterwegen Toepassing: Afmeerconstructie Aannemer: Artes Roegiers   Het project omvat de realisatie van een afmeerconstructie voor zee cruises en de stabilisatie van de…
Lees meer
Bekijk alle projecten