Terug naar overzicht

Wegeniswerken


In België beschikken we over een fantastische infrastructuur. Belangrijk voor een transitland als België, zowel economisch als maatschappelijk. Werken aan ons wegennet is een complex samenspel van veiligheid, snelheid, betrouwbaarheid en milieu.

Door de nieuwe contractvormen ligt de verantwoordelijkheid hiervoor steeds meer bij de aannemer. Op het gebied van ontwerp, uitvoering en onderhoud.

Dat biedt ook kansen! De aannemer kan zich onderscheiden door innovaties toe te passen en creatieve oplossingen te introduceren. Wij helpen graag mee om middels innovaties en creatieve oplossingen samen te werken aan duurzame mobiliteit.

Neem bijvoorbeeld gekleurd asfalt. Vraag een volwassene of een kind naar de kleur van asfalt en iedereen zal zeggen dat asfalt zwart is. Maar het kan ook anders! Juist daarom willen wij landschapsarchitecten, ontwerpers, wegbeheerders, opdrachtgevers en overheden inspireren en uitdagen om anders te denken. Om samen een kleurrijkere leefomgeving te creëren.

Of een innovatie als licht reflecterend wegdek. Het verhoogt de zichtbaarheid waardoor de verkeersveiligheid toeneemt en tegelijkertijd bespaart het significant de energiekosten (tot wel 47%) voor de openbare verlichting. Een ander voordeel is dat de temperatuur van het wegdek op zomerse dagen stukken lager blijft, waardoor de kans op spoorvorming als gevolg van week geworden asfalt wezenlijk wordt verkleind. Een innovatie waar wij blij van worden!

Producten

Basalt / Mezzosplit


Download PDF
Basalt / Mezzosplit

Reflexing white


Download PDF
Reflexing white

Cloburn Red


Download PDF
Cloburn Red

Kalksteen split (steenslag 1)


Download PDF
Kalksteen split (steenslag 1)

Grès d’Ardennes (steenslag 3)


Download PDF
Grès d’Ardennes (steenslag 3)
Bekijk alle producten
Project

Reflexing white

Projectgegevens: Opdrachtgever: Waterschap Rivierenland Aannemer: Aannemingsbedrijf van der Lee   Fietssuggestiestrook met een reflecterende deklaag met blank bindmiddel en wit pigment. Een asfaltverharding die zorgt voor een betere zichtbaarheid van…
Lees meer
Project

Gravilyn

Opdrachtgever: Gemeente Zeist Toepassing: Fiets en wandelpaden Aannemer: Versluys en Zn   Een duurzame verharding van goudgele Gravier d’Or uit Merlemont gebonden met een Biobased LynPave-olie. Door deze toepassing krijgen…
Lees meer
Bekijk alle projecten